2013. november 11., hétfő

Mizo kókuszos kakaó, Milfina Mascarpone, kósza tehenek

Mizo kókuszos kakaó: Ár: 249 Ft Kiszerelés: 450 ml 
Itt a mai kókuszos termék :) Limitált kiadás, igazi étvágy ( vagy inkább itvágy ??? :) gerjesztő csomagolás, mi kell még ? Kellemes kókuszos csokis íz, reggeli mellé tökéletes, főleg jól lehűtve!

Milfina Mascarpone : Ár : 799 Ft  Kiszerelés : 500 g
Imádjuk a tiramisut ! Leginkább a hagyományos, mascarponés változat jön be, a hamis verziók eddig mindig alulmaradtak az mascarponés misuval szemben.
Az Aldi termékeivel szinte mindig elégedett vagyok, így van ez a mascarponeval is. A light változattal készített hab hajlamosabb híggá válni, figyelni kell hogy megfelelően keményre keverjük.
Ami nem jó, az a termék csomagolása, a zárófedél egy vékony műanyag lapocska, amit gyengén rásütnek a pohárkára. Elég, ha szállítás, polcra való kipakolás, vagy a vevő válogatása közben kicsit megnyomódik a fedél, és máris elválik a pohártól, így a termék levegőt kap.
Sajnos már jártam úgy, hogy a boltban bontatlannak tűnő csomagolás sérült volt, és az amúgy még hetekig eltartható mascarponém már bizony penészedett.
Szerencsére az Aldi elég rugalmasan kezeli a minőségi kifogásokat, termékcseréket, csak bevittem a boltba és máris kaptam egy újat.

A dobozkán feltűnik még a Gen Technik Frei - génmentes jelző is. Ez biztosít minket, hogy a termék genetikailag nem módosított alapanyagokból készül. A szomszédos Ausztria Aldi üzleteiben pl a termékek zöme ilyen jelzésű. A tejek, tejtermékek a régiós termelőktől származnak. Ugye mindenki fejében él a kép az alpesi falvakról, ahol kolompolva legelésznek a tehénkék a hihetetlen zöld füvön, a háttérben pedig havas hegycsúcsok magasodnak. Na ez ott tényleg így van, tehénkék boldogan kolompolnak naphosszat a domboldalakon, termelik a minőségi tejet és húst. 
Az osztrák háziasszonyok nagy része tudatosan figyel arra, hogy génmentes és ha lehet Bio dolgokat vásároljon. A boltok polcain jóval nagyobb arányban is találhatók meg ezek a termékek, mint nálunk, bár azért már itt is tapasztalható fejlődés, de ott pl az anyagi háttér is adott a minőségi termékek megvásárlására még az átlag emberek számára is.

És ha már ennyit dumáltam a tehénkéről, legyenek itt ma ők is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése